KinderTOONKUNSTKOOR EMMEN

TOONKUNSTKOOR EMMEN (TKE) heeft in 2014 het KinderTOONKUNSTKOOR EMMEN (KTKE) opgericht. Afhankelijk van het aantal leden en de leeftijdsopbouw van de kinderen wordt het koor zonodig in twee groepen verdeeld.

Vanaf 28 augustus neemt Jeroen Zijlstra het dirigentenstokje over van Martine Salomons. Het KTKE oefent op woensdag in de Schepershof aan het Waal in Emmerhout te Emmen. De eerstvolgende repetitie na de vakantie is op woensdag 28 augustus van 18.15-19.00 uur. Ook daar mag je gratis komen kennismaken.


Het kinderkoor wordt regelmatig gevraagd voor optredens o.a. in verzorgingstehuizen, treedt op tijdens de zomerconcerten van TKE en verzorgde in december 2016 een deel van het Kerstconcert van het Emmens Mannenkoor. In december 2017 traden zij op met Laus Deo, zongen zij in een Kinderconcert met leerlingen van de muziekschool MM en tijdens Sterren Stralen op het Plein. Vanaf 2017 verleent het KTKE jaarlijks haar medewerking aan de uitvoering van de Matthäus Passion op Goede Vrijdag in de Grote Kerk te Emmen. In 2016 won het de 2e prijs bij het Drents liedjesfestival.

In 2019 bestaat het KTKE 5 jaar. Op zaterdag 14 september is dit jubileum gevierd met een gezellige musical SING-ALONG. Twintig kinderen hebben, voor een zaal vol ouders en belangstellenden, hun zangkunsten laten horen.