DIRIGENTEN

Iassen Raykov begeleidt het: TOONKUNSTKOOR EMMEN (TKE).

Iassen Raykov is een veelzijdig musicus, geboren in Varna,  Bulgarije.

Hij studeerde piano aan het conservatorium te Sofia en vervolgde deze studie aan het Conservatorium te Enschede en het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Daar studeerde hij ook koordirectie bij o.a. Jos Vermunt, Daniel Reuss en Jos van Veldhoven.

In 1997, in zijn studententijd, richtte Iassen het vocaal ensemble La Colombe op, een mix van professionele zangers en getalenteerde amateurs.

Hij studeerde orkestdirectie aan het Conservatorium van Enschede bij Kerry Woodward. Deze studie sloot hij in 2006 af met het uitvoeren van ‘Ein Tragische Ouverture’ en ‘Ein Deutsches Requiem’ (van de componist J. Brahms) met het Noord Nederlands Orkest en TKE.

Iassen is dirigent van meerdere koren met een grote diversiteit. Met de toonkunstkoren van Emmen en Zwolle voert hij grotere werken voor koor en orkest uit. De traditie van het jaarlijks uitvoeren van de Matthäus Passion in Emmen is mede op zijn initiatief tot stand gekomen. Het Enschedese Kamerkoor Canteklaer en het Vocaal ensemble Zutphen voeren voornamelijk a capella koorwerken uit. Op het programma van het projectkoor Kanaljerood staat vooral wereldlijke muziek.

Verder is Iassen cantor en organist in de Stiftskerk in Weerselo. Hij heeft jarenlang gezongen in het vocaal ensemble Exicon en neemt zanglessen bij Heleen Koele. Hij treedt incidenteel op als solist. Ook heeft hij diverse werken voor koor gecomponeerd. Zijn dirigeerstijl wordt getypeerd als flamboyant en ingetogen, betoverend, met concentratie en perfectie.

Jeroen Zijlstra begeleidt het Kinder TOONKUNSTKOOR EMMEN (KTKE).

Het Kindertoonkunstkoor staat vanaf augustus 2019 onder leiding van Jeroen Zijlstra.

Jeroen studeerde koordirectie bij Louis Buskens aan het Prins Claus Conservatorium en haalde in 2012 zijn bachelor. Hij werkte enige tijd aan de Kielzog Koorschool in Hoogezand en is sinds 2015 dirigent van Kinder- en Jeugdkoor Ozewiezewoze in Sleen. Ook is hij vaste dirigent van ouderkoor FreeScore van vrijeschool De Stroeten, en wordt regelmatig gevraagd als dirigent voor invalwerk en projectkoren.

Jeroen geeft zang- en klarinetlessen aan huis, en is als gezel van bamboefluitvereniging NPG actief als docent op landelijke cursussen van deze vereniging. Daarnaast is hij werkzaam op de administratie van Vrije Kinderopvang Emmen. Jeroen is getrouwd en heeft drie tienerdochters.