NIEUWS en INFORMATIE

Nieuwsbrief: 75 jaar Vrijheid en TOONKUNSTKOOR EMMEN

Dit jaar van herdenking van “Nederland 75 jaar bevrijd” herdenken wij ook het feit dat ons TOONKUNSTKOOR EMMEN net zo lang, dus 75 jaar, bestaat.

Mede door deze heugelijke feiten biedt het TKE weer mooie muzikale momenten in april en in november. Op 7 november gedenken wij in ons jubileumconcert de onvrijheid en vieren de vrijheid met respectievelijk het Requiem van Mozart en de Lobgesang Symfonie van Mendelssohn.

Met een nieuwsbrief brengen we u graag op de hoogte van de huidige activiteiten van het koor.
Hieronder vindt u linken naar de reeds verschenen nieuwsbrieven:

1e Nieuwsbrief januari 2020

Door het invullen van uw e-mailadres hieronder en op verzenden te drukken kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief zodat de volgende nieuwsbrieven automatisch aan u toe worden gezonden.

Met betrekking tot dit jubileumconcert is het
mogelijk om mee te zingen als gastzanger.
Voor meer informatie en aanmelding als gastzanger raadpleegt u:

informatie en inschrijving als gastzanger.

Herfstconcert 2019.

Afgelopen zaterdag 5 oktober hebben wij opnieuw drie mooie muziekstukken ten gehore gebracht.

Arvo Pärt heeft ons ritmisch en Peteris Vasks heeft ons qua zuiverheid degelijk op de proef gesteld . Ritme, melodie maar natuurlijk ook de zuiverheid kwamen ook in het Stabat Mater van Joseph Haydn stevig en op mooie manier aan bod.

Het is als koor fijn om te zingen maar het is ook prachtig dat het concert zo druk bezocht was en dat zoveel mensen hebben genoten van deze mooie muziek.

Da capo al fine (van begin tot eind),

Soms herhaal je passages uit een muziekstuk maar vaak is er een begin en komt er ook een duidelijk eind. Zo komt er ook een eind aan de begeleiding van ons koor door dirigent Iassen Raykov. 

Iassen heeft te kennen gegeven dat hij in 2021 zal stoppen als dirigent van het TOONKUNSTKOOR EMMEN. Het kan voor een ieder goed zijn om een nieuwe start te maken en ook voor ons koor kan nieuwe inbreng van een nieuwe dirigent positief uitwerken.

Tot aan zijn vertrek hebben we nog vier mooie projecten die we samen met Iassen Raykov zullen uitvoeren. Kijk voor meer informatie over de nog samen uit te voeren werken bij aankomende concerten op deze website. Met de Matthäus Passion op Goede Vrijdag 2021 zal de samenwerking tot een eind komen.

Da capo al fine: we zullen met veel plezier dit “muziekstuk” met Iassen uitzingen. Na de zomervakantie zal een commissie zich bezig houden met het zoeken van een nieuwe dirigent. We hebben het volste vertrouwen dat er een nieuwe dirigent zal komen waarmee we in Emmen opnieuw “da capo” prachtige uitvoeringen ten gehore zullen brengen.

volg het TOONKUNSTKOOR EMMEN op de 2 Facebook pagina’s en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
Er is één pagina voor volwassenen en één pagina voor het Kinderkoor.

Wel informatief maar geen nieuws.

Wanneer zingen niet meer lukt dan kunnen we nog altijd de theremin leren bespelen.

Paul Witteman besteed aandacht aan dit 100 jaar oude instrument en laat zien hoe ingewikkeld dit is.

Ondanks de uitspraak van Pärt over de menselijke stem en over ziel staan er op youtube meer opnames waarop musici schone klanken op de theremin laten horen.

Het meest sensitieve muzikale instrument is de menselijke ziel. Het daaropvolgende meest sensitieve instrument is de menselijk stem. Men moet de ziel puur maken totdat deze hoorbaar wordt.

Arvo Pärt