NIEUWS en INFORMATIE

Dit jaar herdenken we dat 75 jaar geleden Nederland bevrijd werd. Eveneens staan we dit jaar stil bij het feit dat TOONKUNSTKOOR EMMEN 75 jaar bestaat.

In de aanloop naar dit heugelijke feit zijn wij al vroeg begonnen een mooi programma voor te bereiden.  Twee concerten: de Johannes Passion van Bach en het Jubileum Concert in het najaar. Helaas gaan beide concerten niet door vanwege de maatregelen ter bestrijding van het Corona virus.

Beide concerten zijn doorgeschoven naar 2021: de Johannes Passion op Goede Vrijdag 2 april in de Grote Kerk te Emmen en het Jubileum Concert met het Requiem van Mozart en de Lobgesang Symfonie van Mendelssohn op vrijdag 5 november in het ATLAS Theater te Emmen.

Met een nieuwsbrief brengen we u graag op de hoogte van de activiteiten van het koor.
Hieronder vindt u linken naar de reeds verschenen nieuwsbrieven:

1e Nieuwsbrief januari 2020

Door het invullen van uw e-mailadres en op verzenden te drukken kunt u zich aanmelden voor deze nieuwsbrief die u dan automatisch wordt toegezonden.

Met betrekking tot dit jubileumconcert is het
mogelijk om mee te zingen als gastzanger.
Voor meer informatie en aanmelding als gastzanger raadpleegt u:

informatie en inschrijving als gastzanger.

Herfstconcert 2019.

Afgelopen zaterdag 5 oktober hebben wij opnieuw drie mooie muziekstukken ten gehore gebracht.

Arvo Pärt heeft ons ritmisch en Peteris Vasks heeft ons qua zuiverheid degelijk op de proef gesteld . Ritme, melodie maar natuurlijk ook de zuiverheid kwamen ook in het Stabat Mater van Joseph Haydn stevig en op mooie manier aan bod.

Het is als koor fijn om te zingen maar het is ook prachtig dat het concert zo druk bezocht was en dat zoveel mensen hebben genoten van deze mooie muziek.

Het meest sensitieve muzikale instrument is de menselijke ziel. Het daaropvolgende meest sensitieve instrument is de menselijk stem. Men moet de ziel puur maken totdat deze hoorbaar wordt.

Arvo Pärt

volg het TOONKUNSTKOOR EMMEN op de 2 Facebook pagina’s en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
Er is één pagina voor volwassenen en één pagina voor het Kinderkoor.