NIEUWS en INFORMATIE

Herfstconcert 2019.

Afgelopen zaterdag 5 oktober hebben wij opnieuw drie mooie muziekstukken ten gehore gebracht.

Arvo Pärt heeft ons ritmisch en Peteris Vasks heeft ons qua zuiverheid degelijk op de proef gesteld . Ritme, melodie maar natuurlijk ook de zuiverheid kwamen ook in het Stabat Mater van Joseph Haydn stevig en op mooie manier aan bod.

Het is als koor fijn om te zingen maar het is ook prachtig dat het concert zo druk bezocht was en dat zoveel mensen hebben genoten van deze mooie muziek.

Da capo al fine (van begin tot eind),

Soms herhaal je passages uit een muziekstuk maar vaak is er een begin en komt er ook een duidelijk eind. Zo komt er ook een eind aan de begeleiding van ons koor door dirigent Iassen Raykov. 

Iassen heeft te kennen gegeven dat hij in 2021 zal stoppen als dirigent van het TOONKUNSTKOOR EMMEN. Het kan voor een ieder goed zijn om een nieuwe start te maken en ook voor ons koor kan nieuwe inbreng van een nieuwe dirigent positief uitwerken.

Tot aan zijn vertrek hebben we nog vier mooie projecten die we samen met Iassen Raykov zullen uitvoeren. Kijk voor meer informatie over de nog samen uit te voeren werken bij aankomende concerten op deze website. Met de Matthäus Passion op Goede Vrijdag 2021 zal de samenwerking tot een eind komen.

Da capo al fine: we zullen met veel plezier dit “muziekstuk” met Iassen uitzingen. Na de zomervakantie zal een commissie zich bezig houden met het zoeken van een nieuwe dirigent. We hebben het volste vertrouwen dat er een nieuwe dirigent zal komen waarmee we in Emmen opnieuw “da capo” prachtige uitvoeringen ten gehore zullen brengen.

Het meest sensitieve muzikale instrument is de menselijke ziel. Het daaropvolgende meest sensitieve instrument is de menselijk stem. Men moet de ziel puur maken totdat deze hoorbaar wordt.

Arvo Pärt

SING-ALONG een groot succes.

Op zaterdag 14 september is het 5-jarig jubileum van het KinderTOONKUNSTKOOR EMMEN gevierd.

Martine Salomons nam afscheid in haar laatste concert met het kinderkoor. Voor Jeroen Zijlstra was dit het eerste optreden.

Een zestigtal familieleden van de jonge zangers en zangeressen en belangstellenden hebben genoten van vrolijke en ernstige liedjes maar vooral ook van het enthousiasme van de dirigent en de jonge koorleden.

Er is plek voor meer kinderen die het leuk vinden om te zingen. Ken je iemand die dit leuk vindt, mail ons secretariaat voor meer info. Of meld je aan.

volg het TOONKUNSTKOOR EMMEN op de 2 Facebook pagina’s en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
Er is één pagina voor volwassenen en één pagina voor het Kinderkoor.