Informatie over studielinken en websites

Er zijn een meerdere websites waar midifiles op staan. Hiermee kunnen muziekstukken ingestudeerd worden. Op deze pagina wordt algemene informatie gedeeld over studielinken, midifiles en websites die ondersteuning bieden bij het instuderen van de te zingen muziek.


Hieronder volgt eerst algemene informatie over die websites. Mocht het niet duidelijk zijn, stuur dan je vragen over de studielinks via de secretaris en we proberen deze zo goed mogelijk te beantwoorden.

Algemene informatie over de websites met midifiles:
www.cyberbass.com biedt de mogelijkheid om veel verschillende muziekstukken in te studeren. Ga op de websites naar major-works en kies de componist en het muziekstuk die je in wilt studeren. Cyberbass speelt alleen muziek af en toont geen partituur. Je kunt de muziek wel versnellen en vertragen zodat het instuderen makkelijker gaat.
www.koorpartijen.nl biedt de mogelijkheid om veel verschillende muziekstukken in te studeren. Deze website speelt muziek af maar kan ook de partituren tonen. Dan moet er wel het benodigde programma NoteWorthy Viewer gedownload worden via deze van Koorpartijen.nl. Ook koorpartijen biedt de mogelijkheid om te versnellen en te vertragen. Dit programma werkt helaas niet voor Apple gebruikers.
www.Chordperfect.com opent de startpagina waar je kunt kiezen uit 16 componisten. Het aantal stukken is kleiner dan de vorige twee websites maar de muziek en de zang is natuurlijker en mogelijk zelfs echt. Dat maakt het luisteren een stuk prettiger. Van deze muziekstukken zijn er op de website ook geen partituren die je mee kunt lezen. Door toeval heb ik ontdekt dat er op YouTube wel filmpjes zijn waar en de muziek en de partituren worden getoond.