TOONKUNSTKOOR EMMEN

TOONKUNSTKOOR EMMEN (TKE) is opgericht in 1945 en is aangesloten bij de Vereniging Toonkunst Nederland. Het doel van TKE is het uitvoeren van kleine en grote klassieke koorwerken van bekende en minder bekende componisten voor een zo breed mogelijk publiek. Dit onder leiding van een professioneel en zeer bevlogen dirigent op een voor amateurs zo hoog mogelijk niveau. Voor de begeleiding tijdens de concerten worden professionele orkesten (of een amateurorkest van een hoog niveau) en professionele solisten gecontracteerd. Verder:

  • TKE bestaat uit ongeveer zestig enthousiaste amateurzangers/zangeressen die hun liefde voor de klassieke muziek graag willen overbrengen.

  • TKE doet veel aan stemontwikkeling door middel van stemvorming. Ieder lid krijgt eens per 3 jaar een persoonlijk stemadvies.

  • TKE heeft ook als doel: maatschappelijke betrokkenheid. Dit krijgt o.a. vorm in educatieve projecten voor leerlingen van het voortgezet onderwijs tijdens de passietijd. Tevens willen wij de bewoners van verzorgingshuizen en minderbedeelden in de samenleving – in goed overleg met de diverse sociale dienstverleners binnen Emmen – de kans geven om op minimale kosten naar onze concerten te komen.

Van 2004 tot en met 10 juni 2022 stond het koor onder leiding van Iassen Raykov. Met het Jubileumconcert hebben we afscheid genomen.
Het stokje wordt overgenomen door Jacco Camphens.

Heeft u interesse in ons koor, klik dan op LID worden.

Wilt u meer informatie klik dan HIER en vul het contactformulier in.

TOONKUNSTKOOR EMMEN uitvoering Matthäus Passion