JUBILEUM

In 2020 bestond TOONKUNSTKOOR EMMEN 75 jaar. Dit hebben we op vrijdag 10 juni 2022 gevierd in het ATLAS theater te Emmen. Het was een gedenkwaardige en mooi jubileumconcert.

Wij hebben twee werken uitgevoerd: het welbekende Requiem van Mozart waarmee we herdachten dat we 75 jaar geleden onze vrijheid terugkregen en de Lobgesang Symfonie voor orkest, groot koor en solisten van Mendelssohn waarmee we vierden dat wij in deze afgelopen 75 jaar veel mooie concerten hebben kunnen uitvoeren.

EREPENNING

Ter gelegenheid van ons 75-jarig bestaan ontvingen wij van de Commissaris van de Koning in Drenthe, mevrouw Jetta Klijnsma een aanbeveling behorende bij de uitreiking van de Erepenning. De Erepenning werd uitgereikt aan de voorzitter van TOONKUNSTKOOR EMMEN, de heer Jan Willems voorafgaand aan het Jubileumconcert op vrijdag 10 juni 2022 in het ATLAS Theater te Emmen.

JUBILEUMBOEK

Er wordt gewerkt aan een jubileumboek waarin de geschiedenis van het TOONKUNSTKOOR EMMEN terug te lezen is. Via de website en ook via onze Facebookpagina zult u tzt kunnen lezen hoe u dit boek kunt inzien of bestellen.

Het jubileumboek zal via QR codes linken naar bijlagen in onderliggende tabbladen op deze website. Voorbeelden en illustraties kunt u alvast inzien.

Bijlagen die nu te lezen zijn:

Eerste notulen van het TOONKUNSTKOOR EMMEN 1942

Eerste notulen Algemene Leden Vergadering TOONKUNSTKOOR EMMEN 1946

Sponsor Pakketten

Like en volg onze Facebookpagina, dan blijft u ook op de hoogte van het meest actuele nieuws.